NOS

De aangekondigde acties van ambulancemedewerkers volgende week woensdag gaan toch niet door. In verschillende regio's wilden medewerkers alleen uitrijden voor spoedgevallen. Het personeel en vakbond FNV Zorg & Welzijn zijn ontevreden over de werkomstandigheden.

De werkdruk is ongezond hoog, vinden ze, doordat veel mensen zijn vertrokken. Door het personeelstekort duurt het op de meeste plaatsen vaak langer dan een kwartier voor een ambulance er is, ook bij spoedgevallen, hoewel dit vanuit de branche wordt tegengesproken.

Gesprek

Minister Bruins voor Medische Zorg heeft na de aankondiging van de acties de vakbond uitgenodigd voor een gesprek. Er moeten meer ambulances komen, heeft het RIVM berekend. Verder heeft het ministerie van VWS ruim 19 miljoen euro voor de ambulancezorg uitgetrokken. Daarvan is 5,7 miljoen euro is beschikbaar voor extra inzet van ambulances en 13,5 miljoen euro voor de lonen.

FNV Zorg & Welzijn wacht nu de uitkomst van het gesprek met de minister af en beraadt zich daarna op eventuele nieuwe acties.

STER reclame