Sergio Perez en Esteban Ocon aan het begin van het seizoen
NOS SportAangepast

Force India-coureurs mogen elkaar weer in de haren vliegen

Force India-coureurs Sergio Perez en Esteban Ocon zaten elkaar dit Formule 1-seizoen behoorlijk dwars in België en Azerbeidzjan. Van de teamleiding mochten ze elkaar daarna niet meer inhalen, anders zou de vierde plaats in het constructeurskampioenschap in gevaar kunnen komen.

Met nog twee races te gaan, is Force India inmiddels zeker van die vierde plaats en daarom heeft teambaas Vijay Mallya het inhaalverbod opgeheven voor Brazilië en Abu Dhabi. "We kunnen weer wat agressiever zijn in onze strategie en meer risico nemen", liet hij weten.

De vierde plaats van Force India is indrukwekkend, omdat de ploeg een relatief klein budget heeft. Het geeft vooral aan dat Perez en Ocon twee geduchte coureurs zijn voor de rest van het veld. Zeker als ze in Brazilië en Abu Dhabi voor eigen succes mogen gaan.

Mooie gevechten

"Het is een krappe baan en voelt bij vlagen aan als een kartcircuit. Deze baan levert dan ook vaak mooie gevechten en fraaie verrassingen op", aldus Perez. "Vorig jaar stond ik dankzij de regen bijvoorbeeld nog bijna op het podium."

Max Verstappen in gesprek met Esteban Ocon en Sergio Perez

Teamgenoot Ocon wist de laatste twaalf races steevast punten te scoren. Samen met Perez strijdt hij om de zevende plaats in het eindklassement. "Of het nu regent of droog is, we zullen hier sowieso wel sterk voor de dag komen. De auto werkt de laatste tijd erg goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl