1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS NieuwsAangepast

Slob denkt dat basisschool geen last krijgt van miljoenenkorting

Minister Slob denkt dat docenten en leerlingen geen last krijgen van een miljoenenbezuiniging op het primair onderwijs. Hij reageert op de PO-raad die boos is dat er de komende vier jaar toch 61 miljoen euro minder geld gaat naar de basisscholen.

Dat bedrag stond niet in het regeerakkoord. Het gaat om een afspraak over efficiënter werken die door het vorige kabinet is gemaakt.

Geen last

Minister Slob spreekt over een erfenis van zijn voorganger, die moet worden uitgevoerd. Hij zegt dat er de komende jaren wordt gekeken of "allerlei potjes subsidie" op de onderwijsbegroting wel echt nodig zijn. "Onze inzet is dat docenten en leerlingen daar geen last van hebben."

Slob heeft geen problemen met de doelmatigheidsbezuiniging. "Thuis kijk je ook of sommige uitgaven nog wel nodig zijn." Hij benadrukt dat er geen sector in het onderwijs is die er zoveel geld bijkrijgt als het basisonderwijs (in totaal 700 miljoen euro).

De actiegroep PO Front wil meer geld, het dubbele, en dreigt met stakingen en acties in het onderwijs als Slob niet over de brug komt. In PO Front werken leraren, vakbonden en werkgevers samen. Ze eisen meer investeringen in het basisonderwijs voor vernieuwing en vermindering van de werkdruk.

De PO-raad en vakbond Aob hebben vandaag gesproken met minister Slob en zijn er helemaal niet van overtuigd dat de extra bezuiniging niet voelbaar zullen zijn in het basisonderwijs. De stakingsdreiging is dan ook niet van de baan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl