HH | Franssen
NOS NieuwsAangepast

Patiënt borstendokter: 'Ik werd wakker en zag een of ander kitpistool'

De Haagse Sana werd midden in een operatie wakker en kreeg alles mee. Ze is een van de slachtoffers van borstendokter Rock G.

Ze is vandaag bij de zitting in de rechtbank van Den Haag, daar dient het hoger beroep voor de vrijspraak van de dokter. Hij werd in 2014 vrijgesproken van het verminken van patiënten. Ondanks de 121 klachten en tientallen aangiftes tegen hem.

"Het duurt al negen jaar en ik heb het nog steeds niet kunnen afsluiten", zegt Sana in het NOS Radio 1 Journaal. Ze liep de borstendokter vandaag tegen het lijf toen ze naar haar advocaat ging. "Ik stond perplex om hoe normaal hij deed, hoe lacherig. Ik had verwacht dat hij op zijn minst naar me toe kwam op zijn excuses aan te bieden."

Ik zag een of ander kitpistool dat eerder thuishoort in de bouwwinkel.

Sana

"Stel je voor dat je op een brancard ligt en midden in de operatie wakker wordt, omhoog komt en alles ziet. Dat was voor mij echt een traumatische ervaring. Ik zag overal bloed en weet dat ik nog aan het schreeuwen was. Ik zag een of ander kitpistool dat eerder thuishoort in de bouwwinkel. Hij duwde me omlaag en even later was ik weer aan het slapen."

Ze vertelt dat de vrouw van G. de anesthesist was. "Ik ging ervan uit dat ik algehele narcose kreeg. Later in de rechtbank bleek dat maar een roesje."

In folie gewikkelde zus

"Ik zag heel veel patiënten pijn lijden toen ik wakker werd na de operatie." Toen ze naar de wc ging zag ze haar zus in folie gewikkeld liggen. Sana's zus was voor haar aan de beurt voor dezelfde ingreep bij Rock G. "Ze was onderkoeld. Toen ik daar iets over zei kreeg ik te horen dat een ambulance bellen niet nodig was. Het zou wel bijtrekken."

Op een gegeven moment is de Haagse, nog slaperig en in haar badjas, naar huis gegaan. Daar werden haar borsten rood en haar tepels wit. Ook had ze hoge koorts. "Ik heb de dokter toen op zijn mobiele nummer gebeld. 'Het hoorde bij de operatie', kreeg ik te horen en moest maar een paar dagen afwachten."

Vleesetende bacteriën

De volgende dag was haar situatie niet verbeterd. "Er kwam stinkend spul uit mijn tepel, daarvoor mocht ik wel terugkomen."

"Daar deed hij ook alsof er niks aan de hand was. Daarop ben ik naar het ziekenhuis gegaan, waar ik direct werd doorverwezen naar een plastisch chirurg. Mijn implantaten moesten er acuut uit. Bij mijn zus was er zelfs sprake van vleesetende bacteriën."

Mijn dochter woont nu bij haar oma thuis.

Sana

Van de mislukte operatie ondervindt Sana nog iedere dag last. Ze heeft haar dochter uit huis moeten plaatsen. "Verschillende spieren en melkklieren zijn weggeknipt, daardoor kan ik mijn armen niet meer heel hoog tillen. Mijn dochter woont nu bij haar oma thuis."

Ze vindt het onbegrijpelijk dat een arts in Nederland patiënten mag en kan verminken, en daarop wordt vrijgesproken. "Daarom vind ik het belangrijk om er vandaag bij te zijn om te kijken of het rechtssysteem zijn werk doet."

ANP | Aloys Oosterwijk
'Borstendokter' Rock G. tijdens de rechtszaak in 2014

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl