Weiner, vlak na zijn veroordeling in september
NOS Nieuws

'Sextende' Democraat Weiner meldt zich voor celstraf

Het Amerikaanse oud-Congreslid Anthony Weiner heeft zich in Massachusetts gemeld voor zijn gevangenisstraf. Weiner (53) is veroordeeld tot 21 maanden voor het sturen van seksueel getinte berichten aan een meisje van 15. In 2011 raakte hij al in opspraak nadat hij pikante foto's naar een aantal vrouwen had gestuurd. Op een van de foto's was zijn erectie in zijn onderbroek te zien.

De ophef kostte Weiner zijn zetel in het Huis van Afgevaardigden voor de Democraten. Ook verspeelde hij zijn kandidatuur voor het burgemeesterschap van de stad New York.

Tijdens de rechtszaak in september zei een huilende Weiner dat hij vanwege zijn neigingen in therapie was gegaan. Hij zei dat hij al heel lang erg ziek was.

Clinton

De zaak-Weiner betekende ook een fikse tegenslag voor Hillary Clinton. De vrouw van Weiner, Huma Abedin, was een naaste medewerker van Clinton. Bij het onderzoek naar Weiner's escapades werd een laptop in beslag genomen, waarop ook e-mails van Clinton stonden. Voor de FBI was dat vlak voor de presidentsverkiezingen reden om het slepende onderzoek naar Clinton's e-mails te heropenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl