Verweij krijgt kans op massastart, met Bergsma

Aangepast
Koen Verweij wint de massastart bij de KPN NK Afstanden ANP

Koen Verweij en Jorrit Bergsma komen dit weekend in actie op de massastart tijdens de wereldbeker in Thialf. Dat heeft bondscoach Geert Kuiper maandagmorgen bekendgemaakt.

Het is een opvallende keuze van Kuiper, omdat Verweij eerder nadrukkelijk heeft aangegeven graag met Sven Kramer te willen schaatsen op het nieuwe olympische onderdeel. Of Kramer ook bereid was om de massastart tijdens de wereldbeker te rijden, is niet bekend.

Verweij reed zich in de kijker voor de massastartselectie door de laatste competitiewedstrijd overduidelijk te winnen. In de sprint was hij Arjan Stroetinga te snel af.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Verweij: massastart op Spelen zou mooi zijn

Stroetinga rijdt normaal met zijn teamgenoot Bergsma. Die rijdt de gaten dicht of valt aan om de concurrentie te vermoeien. Daarna moet Stroetinga normaliter afmaken. Of Bergsma hetzelfde werk voor Verweij zal doen, is nog de vraag.

Afraden

Bergma's coach Jillert Anema zei vlak na de KPN NK afstanden dat hij het Bergsma zou afraden om voor iemand te gaan rijden van buiten zijn eigen ploeg.

Ploegenachtervolging, mannen: Jorrit Bergsma, Jan Blokhuijsen, Sven Kramer en Koen Verweij.

Vrouwen: Antoinette de Jong, Marrit Leenstra, Jorien ter Mors en Ireen Wüst.

Massastart, mannen: Koen Verweij en Jorrit Bergsma. Reserve: Arjan Stroetinga.

Vrouwen: Irene Schouten en Janneke Ensing. Reserve: Carien Kleibeuker.

Teamsprint, mannen: Ronald Mulder, Dai Dai Ntab, Kjeld Nuis en Kai Verbij.

Vrouwen: Floor van den Brandt, Letitia de Jong, Sanneke de Neeling en Janine Smit.

Dat werd vorig jaar ook al duidelijk toen Gary Hekman op de WK afstanden mocht uitkomen op de massastart met Bergsma. Bergsma reed echter zijn eigen wedstrijd en werkte niet samen met Hekman.

Het is dus afwachten of het duo Verweij/Bergsma elkaar dit weekend tijdens de wereldbeker wel zal vinden. Vrijdag zullen ze zich eerst allebei moeten kwalificeren via een halve finale. Als dat lukt, komen ze zaterdag gezamenlijk in actie.

Koen Verweij
@verweijkoen
Let me do the work, you do the talking. #vikoen
12 maanden geleden

STER Reclame