NOS VoetbalAangepast

Technisch directeur Allach vertrekt bij Vitesse

Vitesse moet op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Mo Allach ruilt de Arnhemse club na vier jaar in voor Maccabi Haifa in Israël.

Een kans "die hij niet voorbij wilde laten gaan", motiveert hij zijn keuze. Hoofd scouting Marc van Hintum neemt de taken van Allach tijdelijk over.

Maccabi Haifa is tienvoudig landskampioen in Israël en dient niet verward te worden met Maccabi Tel Aviv, waar Jordi Cruijff trainer is. Allach verhuist later deze maand naar Israël en neemt met gemengde gevoelens afscheid van Vitesse halverwege de competitie.

"In de afgelopen jaren heb ik met grote inzet en betrokkenheid bij de club gewerkt", zegt hij. "Ik ben blij met de kansen die ik heb gehad. Een belangrijk deel van het werk van een technisch directeur richt zich echter op de lange termijn en dat verklaart waarom ik de overstap op dit moment maak. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen staan alweer hoog op de agenda."

ANP
Guram Kashia en Mohammed Allach na het winnen van de KNVB beker vorig seizoen

Algemeen directeur Joost de Wit heeft begrip voor de keuze van Allach. "Vitesse is een club waar talentontwikkeling hoog op de agenda staat. Dan hoort daarbij dat je het respecteert als mensen na een aantal jaren van grote inzet en ontwikkeling weer een volgende stap willen maken."

"Ik benoem graag zijn talent voor scouting, het opbouwen van een sterke selectie, prima transfer-resultaten, het ontwikkelen van het Vitesse Voetbal Lab en de opbouw van onze voetbalacademie. En natuurlijk straalt het winnen van de KNVB Beker ook op hem af."

Moeizaam seizoen

Dit seizoen gaat het wat minder met Vitesse, ondanks een vijfde plaats in de eredivisie. In de beker zijn de Arnhemmers echter al uitgeschakeld en in de Europa League hebben ze nog geen wedstrijd gewonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl