NOS NieuwsAangepast

Dodental orkaan Vietnam loopt op tot zestig

Het dodental van de orkaan die het afgelopen weekend in Vietnam aan land kwam, is opgelopen tot minstens zestig. Nog eens 28 personen worden vermist. Bijna 2000 huizen zijn ingestort en 80.000 beschadigd.

Afgelopen weekend kwam orkaan Damrey in het midden en zuiden van Vietnam aan land. Het gebied rondom de zuidoostelijke stad Nha Trang werd het zwaarst getroffen. Bomen en elektriciteitspalen werden uit de grond getrokken en door de hevige regenval staat de regio grotendeels onder water.

Vorige maand werd het noorden en midden van Vietnam nog getroffen door overstromingen als gevolg van tropisch noodweer. Tientallen mensen kwamen om en veel rijstvelden raakten beschadigd.

APEC

Het getroffen gebied ligt ongeveer 500 kilometer van de plaats Danang, waar deze week de APEC-top wordt gehouden, een economische top voor landen die grenzen aan de Grote Oceaan. Ook de Amerikaanse president Trump, de Chinese president Xi Jinping en hun Russische ambtgenoot Poetin zijn hierbij aanwezig.

Ook in Danang viel veel neerslag. Militairen worden ingezet om het gebied in gereedheid te brengen voor de top. Volgens de organisatoren gaat de top gewoon door volgens schema.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl