ADO-speler Aaron Meijers (8) loopt juichend weg na zijn 1-1 tegen Feyenoord

Feyenoord verliest nu weer punten bij ADO Den Haag

Feyenoord heeft het lek nog niet boven. De trotse landskampioen van afgelopen seizoen leed zondag in Den Haag het zoveelste puntenverlies. Tegen ADO kwam de ploeg van Giovanni van Bronckhorst niet verder dan 2-2.

Het seizoen verloopt uitermate moeizaam voor Feyenoord. Van de laatste dertien duels wonnen de Rotterdammers er slechts drie. Twee ervan waren voor de beker. De laatste competitiezege dateert van 1 oktober, toen AZ in Alkmaar met 4-0 werd weggezet.

Goede start

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst, in de Champions League na vier nederlagen al uitgeschakeld, begon in Den Haag nog goed. Na 3 minuten en 18 seconden kopte Nicolai Jørgensen de bal al tegen het net. Het was de eerste treffer van de Deen in 404 minuten eredivisievoetbal. En zijn eerste op kunstgras.

Nicolai Jørgensen zet Feyenoord op 0-1

Feyenoord putte moed uit de voorsprong. Jørgensen zag een schuiver naast het doel belanden en Steven Berghuis kreeg kort voor de rust een geweldige kans op de 2-0, maar zijn gekruld schot passeerde de verkeerde kant van de paal.

Vrijwel direct daarop maakte ADO Den Haag gelijk. De treffer van Aaron Meijers, na snel combinatiewerk, was er een om in te lijsten.

De thuisploeg keerde vervolgens vol zelfvertrouwen terug na de rust. Het was echter doelman Brad Jones die de Hagenaars te hulp schoot bij de 2-1.

Blunder Jones

De sluitpost van Feyenoord, dit seizoen een stuk minder op dreef, ging de mist in bij een voorzet. Via Erik Falkenburg belandde de bal bij verdediger Wilfried Kanon, die van dichtbij kon inkoppen: 2-1

Karim El Ahmadi, die Feyenoord vorig seizoen aan een 1-0 zege hielp in Den Haag, bleek nu ook van grote waarde. Doelman Robert Zwinkels hield de middenvelder eerst van de gelijkmaker af, maar in de slotfase kon hij niet voorkomen dat El Ahmadi na een sterke rush alsnog de 2-2 afdrukte.

Grote kansen Berghuis

De opluchting aan Rotterdamse zijde was zichtbaar, maar Feyenoord had zichzelf nog een betere dienst kunnen bewijzen. Steven Berghuis kreeg in de laatste minuten nog twee enorme kansen om de landskampioen drie punten te bezorgen. Hij kreeg de bal niet in het doel.