Cant klopt Brand in sprint en pakt Europese titel veldrijden

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Samenvatting EK veldrijden: Cant verslaat Brand in sprint
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Belgische wereldkampioene Sanne Cant is in het Tsjechische Tábor voor de derde keer in haar carrière Europees kampioene veldrijden geworden. Ze versloeg de Nederlandse Lucinda Brand in de sprint.

Brand ging er na het startschot direct vandoor en kreeg eerst Annemarie Worst en daarna ook wereldkampioene Cant en de Italiaanse Alice Maria Arzuffi met zich mee.

Worst moest al snel passen en in de laatste ronde kon ook Brand het tempo even niet meer volgen op het technische gedeelte van het parcours. Op haar tandvlees keerde ze toch nog terug bij de de twee leidsters. Arzuffi capituleerde even later toen Cant en Brand de gashendel opentrokken.

De wedstrijd van de mannen is vanaf 14.30 uur te zien op NPO 1 en NOS.nl met commentaar van Jeroen Koster. Mathieu van der Poel is de topfavoriet, hij won elf van de dertien crossen die hij dit jaar reed.

In de sprint was Cant uiteindelijk Brand de baas en pakte zo na 2014 en 2015 opnieuw de Europese titel. Brand kreeg net als vorig jaar het zilver omgehangen.

Kaptheijns slechts vijfde

Maud Kaptheijns, de winnares van vier Superprestigewedstrijden dit seizoen, liet in het eerste rondje al wat steekjes vallen en zag het gat daarna steeds groter worden. Ze werd vijfde achter Worst.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Brand: de winst zat erin, maar Sanne was net wat beter

Brand: Sanne is geboren in het veld

"De winst zat er tot de laatste bocht in", blikte Brand terug, "maar Sanne was net wat beter. De hele race was ze al moeilijk kapot te krijgen."

Brand en Cant hebben beiden andere specialiteiten in het veld. "Sanne had op de technische stukken meer routine. Als ik een gaatje had geslagen, kon zij het in de bochten wel weer goedmaken. Sanne is geboren in het veld, misschien ga ik dat verschil wel nooit meer goedmaken."

STER Reclame