Jurgen Mattheij feliciteert Luigi Bruins (rechts) met de 1-0

Excelsior boekt tegen Roda JC eerste thuiszege

Excelsior heeft zijn vijfde zege van dit seizoen te pakken en voor het eerst gebeurde dat in eigen huis. Roda JC, de hekkensluiter in de eredivisie die een klein uur met tien man moest spelen, werd met 1-0 verslagen.

Er gebeurde lang weinig in Rotterdam en de eerste kans diende zich pas aan na 35 minuten: Excelsior-doelman Ogmundur Kristinsson stopte het schot van Mikhail Rosheuvel, die even later na een harde charge rood kreeg van de in de eredivisie debuterende scheidsrechter Rob Dieperink.

Mikhail Rosheuvel torpedeert Zakaria El Azzouzi en krijgt rood voorgehouden

Luigi Bruins scoorde in zijn 150ste wedstrijd voor Excelsior kort voor rust na een soepel een-tweetje, maar miste na rust ook de penalty die werd toegekend toen Chris Kum op de voet van Zakaria El Azzouzi ging staan. Het was de eerste misser vanaf elf meter van Bruins in de eredivisie. Tien keer eerder was het wel telkens raak geweest.

Kort voor tijd kreeg Roda toch nog een kans op de gelijkmaker, maar het schot van invaller Adil Auassar belandde op de vuisten van Kristinsson.

De rode kaart die Roda JC incasseerde was overigens de 101ste voor de Limburgse club in de eredivisie. Daarmee is het op gelijke hoogte gekomen met recordhouder FC Utrecht.