Presentatrice Doaa Salah met haar programma op de Egyptische televisie
NOS NieuwsAangepast

Cel voor Egyptische presentatrice die alleenstaande moeders steunde

Een Egyptische tv-presentatrice is veroordeeld tot drie jaar celstraf wegens immoreel gedrag. Presentatrice Doaa Salah besprak in haar programma mogelijkheden van het alleenstaand moederschap.

Ze behandelde het onderwerp in haar talkshow in juli, en deed bij de opkomst met een kussen onder haar kleren alsof ze zwanger was. Daarna vroeg ze aan mensen in het publiek of ze weleens gedacht hadden aan seks voor het huwelijk.

Celstraf voor steun aan alleenstaande moeders op Egyptische tv

Nep-huwelijk

Ook sprak ze over de mogelijkheid dat vrouwen een kind kunnen krijgen zonder man; door bijvoorbeeld een nep-huwelijk te arrangeren, daarna zwanger te worden en meteen weer te scheiden. Verder klaagde ze dat kunstmatige inseminatie niet mogelijk is in Egypte.

De uitzending schoot veel mensen in het verkeerde keelgat. Ze werd meteen voor drie maanden geschorst. Het is in Egypte niet onwettig om een kind te verwekken zonder getrouwd te zijn, maar er rust in de conservatieve samenleving een taboe op.

Doaa Salah is in beroep gegaan tegen de uitspraak en mag dat, na betaling van zo'n 500 euro borg, in vrijheid afwachten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl