De politie doet onderzoek in het amfetamine-lab in de garage
NOS NieuwsAangepast

Doden bij amfetamine-lab Kaatsheuvel door koolmonoxide

De twee mannen die gisteren dood werden gevonden in een achtertuin in Kaatsheuvel, zijn overleden door het inademen van koolmonoxide. Het gaat om twee mannen van 48 jaar uit Kaatsheuvel. De koolmonoxide kwam vrij in een amfetamine-lab in de garage.

De politie vond hun lichamen na een melding. "Ondanks inspanningen van de hulpdiensten zijn de mannen ter plekke overleden", staat in een persbericht. Een van de mannen zou de eigenaar van huis zijn.

In een garage bij de woning vonden agenten een klein amfetamine-lab. Twee anderen die in het pand waren, een man en een vrouw, werden naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Een van hen, een 21-jarige bewoner, is aangehouden en zit vast voor verhoor. Vandaag heeft de politie opnieuw onderzoek gedaan in de garage.

De burgemeester van Loon op Zand heeft besloten dat het huis en de garage drie maanden dicht moeten blijven. Dat kan op basis van een wet die de mogelijkheid biedt om drugspanden te sluiten als de openbare orde en veiligheid ernstig in gevaar zijn gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl