Voor Butter is marathon van New York een droom om te lopen

Butter over marathon New York

Hij heeft er jarenlang van gedroomd en zondag is het eindelijk zover. Michel Butter start in de marathon van New York. "Prestigieus, groots. Op dat podium wil ik actief zijn. New York is al jarenlang een droom", zegt hij over zijn keuze voor 'The Big Apple'.

Butter behoort in Nederland tot de smalle marathontop. Hij is met een persoonlijk record van 2.09.58 uit 2012 een van de vier Nederlanders in de geschiedenis met een tijd onder de 2 uur en 10 minuten achter zijn naam op de 42 kilometer en 195 meter. New York wordt zijn negende stadsmarathon en Butter wil een topprestatie neerzetten.

Marathonloper Michel Butter dit jaar aan de finish in Rotterdam

De Noord-Hollander heeft zich minutieus voorbereid op New York, een van de majors in de marathonwereld. Hij traint geregeld in Kenia, maar de afgelopen vier weken was hij thuis. 's Avonds om zeven uur stapte hij in zijn hoogtetent, om er twaalf uur later weer uit te komen.

"Ik heb de afgelopen drie, vier weken in een hoogtetent gezeten. Om de hoogte van een trainingskamp in Kenia voort te zetten. Leven in een hoogtetent en trainen op zeeniveau: daardoor kon ik in de trainingen ook topkwaliteit leveren."

Beter dan in Rotterdam

Butter wil een goede uitslag neerzetten in een topmarathon. Hij heeft ook het vermogen een marathon 'goed te lezen'. "Ik heb een goede voorbereiding gekend en denk dat ik weer een stapje beter ben dan in het voorjaar in Rotterdam."

Daar bereikte hij in april de finish op de Coolsingel in 2 uur en 11 minuten. Dat was genoeg om naar de WK in Londen te mogen, maar dat evenement liet Butter links liggen.

Hij wil schitteren in een stadsmarathon en koos voor New York. "Door goede tactische, strategische keuzes hoop ik jongens die misschien op papier iets beter zijn straks toch achter me te laten. Ik moet op het niveau van 2.10 zitten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl