Denzel Dumfries in duel met Sparta-speler Ryan Sanusi

Eindelijk weer punt voor Heerenveen na bloedeloos gelijkspel bij Sparta

Na vier nederlagen op rij heeft sc Heerenveen weer eens een punt gepakt. Op Het Kasteel bleef het na een slaapverwekkende wedstrijd 0-0 tegen Sparta.

Het wat nerveus gestarte Heerenveen kreeg gaandeweg de eerste helft een veldoverwicht en daar vloeiden ook wat kansjes uit voort. De eerste was voor Nemanja Mihajlovic, die na een lange voorzet iets te lang treuzelde.

Daarna stuitten de Friezen een paar keer op Roy Kortsmit. Zo tikte de Sparta-doelman de bal bij een corner op de lat en reageerde hij alert op een kopbal van Daniel Høegh.

Reza Ghoochannejhad

Schitterende actie

Hoogtepunt voor rust was de passeerbeweging van Martin Ødegaard op de achterlijn, waarbij hij met een hakballetje twee verdedigers in de luren legde. Stijn Schaars kon daarna weinig uitrichten met de voorzet.

De enige kans van Sparta kwam voort uit een voorzet van rechts van Loris Brogno, die door Nicolai Naess bijna in eigen doel werd gewerkt.

Tweede helft

De tweede helft was het aanzien niet waard. Een half uur lang gebeurde er niets dat het vermelden waard was. In de slotfase veerde het thuispubliek nog wel even op bij een schot van Robert Mühren (naast) en een kopbal van Ragnar Ache, die door Schaars op de lijn werd gekeerd.