Patrice Evra verlaat het veld na zijn rode kaart tijdens de warming-up AFP

Patrice Evra is naar aanleiding van zijn karatetrap voorafgaand aan het duel van Olympique Marseille in de Europa League bij Vitoria Guimarães door zijn club voor onbepaalde tijd geschorst.

De 36-jarige Evra was aan de warming-up bezig toen meegereisde supporters van de tribunes kwamen en hem naderden. De verdediger, die reserve stond, reageerde daarop met een karatetrap tegen het hoofd van een van de fans. Hij kreeg in de catacomben de rode kaart van arbiter Tamás Bognar.

Evra trapt eigen fan en krijgt rood voor wedstrijd begint Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De 81-voudig Frans international is nu door de clubleiding op het matje geroepen. Nadat hij een verklaring heeft afgelegd, zal Olympique Marseille zich buigen over een disciplinaire straf.

Onacceptabel gedrag

De club veroordeelt in de verklaring ook het "onacceptabele gedrag" van de eigen supporters, die beledigende liederen zongen over de verdediger. "Evra had als een professionele en ervaren speler niet op deze ongepaste wijze moeten reageren", aldus de verklaring van Olympique Marseille.

De UEFA bespreekt volgende week de consequenties van de trap van Evra. Vanwege de rode kaart zal hij sowieso voor één duel worden geschorst.

STER reclame