NOS NieuwsAangepast

Twee doden in tuin Kaatsheuvel, drugslab in garage gevonden

Burgemeester Kaatsheuvel schrikt van doden bij drugslab in woonwijk

In een achtertuin van een rijtjeswoning in Kaatsheuvel zijn twee mannen overleden, waarschijnlijk na het inademen van chemicaliën. Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zit er een drugslab in de garage bij het huis, waar amfetamine (speed) werd gemaakt. Het zou gaan om een relatief klein laboratorium.

Zes woningen werden uit voorzorg ontruimd en omliggende straten werden afgesloten om de hulpdiensten meer ruimte te geven. De bewoners van de ontruimde woningen konden rond 22.00 uur weer terug naar huis.

Ontmantelen

Toen de gealarmeerde politie aankwam werden twee mannen al gereanimeerd door ambulancemedewerkers, maar dat mocht niet meer baten. Twee andere personen raakten lichtgewond en moesten naar het ziekenhuis. Het is niet duidelijk of ze betrokken waren bij het drugslab, de twee zijn niet aangehouden.

Onder meer de Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) en de brandweer zijn in Kaatsheuvel aanwezig. De brandweer heeft metingen verricht. De LFO is gespecialiseerd in het ontmantelen van drugslaboratoria.

De politie deed ook huiszoeking in een huis verderop in de wijk, waar de mannen geregeld kwamen.

  • Maino Remmers | NOS
    Agenten doen onderzoek in het lab in de garage
  • ANP
    Ook in de woning wordt onderzoek gedaan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl