John Isner in actie tijdens zijn partij tegen Juan Martín del Potro
NOS SportAangepast

Del Potro verliest in Parijs en kan Finals vergeten

John Isner is doorgedrongen tot de halve finales van het masterstoernooi in Parijs. De Amerikaan won met 6-4, 6-7 (5), 6-4 van Juan Martín del Potro, die daardoor een ticket voor de ATP World Tour Finals kan vergeten.

Isner kan het seizoenstoetje van 12 tot en met 19 november in Londen nog wel halen. Het achtste en laatste ticket is virtueel in handen van Pablo Carreno Busta, maar Isner en Jack Sock kunnen roet in het Spaanse eten gooien als zij het toernooi in Parijs weten te winnen.

De wedstrijd tussen Del Potro en Isner stond bol van het servicegeweld. Maar liefst 136 van de 177 punten gingen naar de serveerder.

Juan Matrín del Porto schreeuwt het uit tijdens zijn partij tegen John Isner

In de eerste set plaatste Isner op 5-4 de enige break. De Amerikaan was in de tweede set al dicht bij de zege, maar een dubbele fout op 5-6 in de tiebreak kostte hem de tweede set.

In het derde bedrijf waren de spelers verre van fit. Del Potro leek daar het meeste last van te hebben. Hij leverde op 1-1 (ondanks een 40-15 voorsprong) zijn service in en kon de schade niet meer herstellen.

Isner neemt het in de halve finales op tegen Filip Krajinovic. De Serviër zag Rafael Nadal zich afmelden met ​een blessure aan zijn rechterknie. "Als ik dan nog zo veel pijn heb als nu, kan ik in Londen zeker niet spelen", zei Nadal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl