Sanne Keizer keert terug in het zand

Aangepast
ANP Pro Shots

Beachvolleybalster Sanne Keizer keert terug in de selectie van Beachvolleybal Team Nederland. De vijfvoudig Nederlands kampioene gaat een koppel vormen met Madelein Meppelink.

De 32-jarige Keizer stopte eind 2013 met beachvolleybal op het hoogste niveau omdat ze voorrang wilde geven aan haar maatschappelijke carrière bij de politie. Ook werd ze vorig jaar moeder van een tweeling.

Europees kampioen

De grootste successen boekte Keizer aan de zijde van Marleen van Iersel. In 2011 wonnen ze twee World Tour-toernooien (Shanghai en Myslowice) en een jaar later werden ze op het strand van Scheveningen Europees kampioen.

Bij de Olympische Spelen van Londen eindigde het duo dat jaar als negende.

Oude liefde

De liefde tussen Keizer en het beachvolleybal bleef altijd branden en daarom bleef ze ook trainen en deed ze incidenteel mee aan toernooien.

Afgelopen zomer vormde ze bij het DELA Beach Open in Den Haag een gelegenheidscombinatie met Meppelink. Keizer verving de geblesseerde Sophie van Gestel, die haar carrière inmiddels heeft beëindigd.

De samenwerking is zo goed bevallen dat die nu een permanent karakter heeft gekregen. Doel van het nieuwe koppel is een medaille bij de Olympische Spelen van 2020.

STER Reclame