NOS NieuwsAangepast

Dewinter komt Molenbeek niet in, vecht met Wilders bezoekverbod aan

Filip Dewinter van Vlaams Belang is tegengehouden door de politie toen hij de Brusselse deelgemeente Molenbeek wilde bezoeken. Dewinter wilde vandaag samen met PVV-leider Geert Wilders naar Molenbeek gaan, maar ze waren niet welkom uit angst voor rellen. De deelgemeente wordt gezien als een broeinest voor jihadisten.

Het gemeentebestuur vond het geplande bezoek provocerend en burgemeester Schepmans maakte gebruik van een speciale politieverordening om hen tegen te houden. Wilders besloot vanwege veiligheidsredenen naar huis terug te keren, maar Dewinter ging toch naar Molenbeek om te kijken of het verbod werd gehandhaafd.

Dewinter mag Molenbeek niet in

Wilders en Dewinter gaan in beroep tegen de beslissing van de burgemeester. De twee politici stappen naar de Belgische Raad van State om het bezoekverbod aan te vechten.

Idioot

In een gezamenlijke persconferentie zeiden de twee dat ze met het bezoek niet wilden provoceren. Vooraf zeiden ze dat ze in Molenbeek op 'islamsafari' zouden gaan. Wilders en Dewinter vinden het idioot ze zich niet vrij kunnen bewegen.

Wilders zei dat "we in Nederland het verzet gaan organiseren, niet met geweld maar met demonstraties". Hij doelde daarmee op wat hij 'de islamisering van Nederland' noemt. In juli had Wilders al een soortgelijke oproep getwitterd.

Wilders: ik had nu natuurlijk in Molenbeek willen zijn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl