NOS VoetbalAangepast

Evra trapt eigen fan en krijgt rood voor wedstrijd begint

Evra trapt eigen fan en krijgt rood voor wedstrijd begint

Een opmerkelijk moment voorafgaand aan het Europa League-duel tussen Guimaraes en Olympique Marseille. Patrice Evra, verdediger van de Fransen, werd al tijdens de warming-up met rood van het veld gestuurd nadat hij een supporter van zijn eigen club tegen zijn hoofd had getrapt.

Evra, die van 2006 tot 2014 bij Manchester United speelde, kreeg het langs het veld aan de stok met de eigen fans. Waarom de Marseille-supporters ruzie zochten met de linkerverdediger is niet duidelijk.

Wel is te zien dat Evra op een gegeven moment door het lint gaat, als de supporters hem vanaf de tribune uitdagen. Als de fans vervolgens het uitvak verlaten om de confrontatie op te zoeken, geeft Evra een van hen een rake trap tegen het hoofd.

Evra moest vervolgens gekalmeerd worden door zijn medespelers. In de catacomben gaf de Hongaarse arbiter Tamás Bognar de 36-jarige Fransman vervolgens de rode kaart.

Evra zou al geen basisplaats hebben. Zijn ploeg Marseille kon de wedstrijd gewoon met elf spelers beginnen. Evra is de eerste speler in de geschiedenis van de Europa League die voor de wedstrijd rood krijgt.

Marseille verloor de wedstrijd overigens met 1-0. Paolo Hurtado maakte in de tachtigste minuut de winnende treffer voor Guimaraes.

Cantona

De actie van Evra doet denken aan die van zijn landgenoot Eric Cantona in 1995. In dienst van Manchester United trapte hij in het duel met Crystal Palace een fan van de tegenpartij.

1995: Eric Cantona geeft een fan van Crystal Palace een karatetrap

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl