Goffin plaatst zich als eerste Belg voor ATP Finals

David Goffin heeft zich als zevende en voorlaatste tennisser geplaatst voor de ATP World Tour Finals in Londen. Hij is daarmee de eerste Belg die deelneemt aan het toernooi waar de acht beste spelers van het jaar hun opwachting maken.

David Goffin

Goffin verloor op het masterstoernooi in Parijs weliswaar in de derde ronde van de Fransman Julien Benneteau, maar zijn concurrent Lucas Pouille ging eveneens onderuit. Daardoor werd de plek van de Belg veiliggesteld.

"Ik had me liever geplaatst dankzij een overwinning en Lucas is bovendien een vriend van me, maar ik ben er toch heel blij mee", reageerde de 26-jarige Goffin.

Voor het toernooi, dat vanaf 12 november in Londen plaatsvindt, waren de nummer één van de wereld Rafael Nadal en zesvoudig kampioen Roger Federer al geplaatst. Alexander Zverev en Grigor Dimitrov debuteren op het prestigieuze toernooi, waar ook Dominic Thiem en Marin Cilic hun opwachting maken.

Het achtste ticket

Voor het achtste ticket komt nog een aantal tennissers in aanmerking, onder wie de Argentijn Juan Martin del Potro, de Spanjaard Pablo Carreño en de Amerikaan John Isner.

Het deelnemersveld voor het dubbelspel staat al vast. Onder de geplaatste koppels bevinden zich Jean-Julien Rojer en Horia Tecau. De Nederlandse dubbelspecialist en zijn Roemeense partner wonnen het toernooi in 2015.