Politieonderzoek na ernstig geweld wijkagent Willem Saris op Twitter

De politie is nog altijd op zoek naar een automobilist die zondag in Winterswijk een man aanreed en hem daarna met een hamer op zijn hoofd sloeg.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij maandagmiddag overleed aan zijn verwondingen. De dader is nog steeds spoorloos. Ook de auto is nog niet gevonden, meldt de politie Oost-Nederland.

Inmiddels onderzoeken 25 rechercheurs de zaak. Het lichaam van het slachtoffer wordt vandaag vrijgegeven. De familie wil zijn lichaam naar Kosovo overbrengen, waar hij vandaan komt.

Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan de zaak. Daarbij werd gemeld dat de verdachte wegreed met schade aan de voorruit en het voorwiel aan de passagierskant. De verdachte reed in een blauwe Volkswagen Golf met het Duitse kenteken BO (...) 7777.

De politie weet wie de eigenaar van de bewuste auto is, maar niet wie achter het stuur zat. Daarom wil ze ook in Duitsland aandacht vragen voor de fatale aanrijding.

Een dochter (21) van het slachtoffer loofde dinsdag via Facebook 30.000 euro uit voor de gouden tip in deze zaak. Ze vroeg om de video van Opsporing Verzocht te verspreiden in Duitsland. De dag erna trok ze dat verzoek weer in.

Volgens de familie was het slachtoffer een lieve man, "totaal geen crimineel", schrijft Omroep Gelderland.

STER reclame