NOS NieuwsAangepast

Vermist meisje (12) uit Groningen gevonden in Den Haag, man opgepakt

Een 12-jarig meisje uit Grootegast in Groningen dat sinds dinsdag werd vermist, is teruggevonden. De politie heeft haar vannacht in een woning in Den Haag gevonden en ze is in goede gezondheid.

Een 18-jarige man die ook in de woning was, is aangehouden. Hem wordt onttrekking aan het ouderlijk gezag ten laste gelegd en hij wordt vandaag verhoord. Hoe het meisje in de woning kwam, is nog niet duidelijk. De politie praat ook met haar en hoopt dat ze er meer over kan vertellen.

Het meisje stapte dinsdagmiddag op de bus van Grootegast naar de stad Groningen. Nadat ze was uitgestapt, werd niets meer van haar vernomen. Volgens de politie was ze mogelijk verder gereisd met een man. Haar vader plaatste op sociale media een oproep om naar zijn dochter te zoeken. Die werd tienduizenden keren gedeeld.

Erg jong

De politie maakte zich vooral zorgen om het kind omdat ze zo jong is. Volgens een woordvoerder komt het wel vaker voor dat meisjes van 15 of 16 voor korte tijd verdwijnen. "Maar dat een 12-jarige langer dan een dag vermist is, zien we niet zo snel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl