Houston Astros
NOS SportAangepast

Astros houden Nederlandse werper Jansen van titel World Series af

Kenley Jansen is er niet in geslaagd de World Series te winnen, de finale van de Amerikaanse honkbalcompetitie. De Nederlandse pitcher van Los Angeles Dodgers ging met zijn ploeg in de allesbeslissende zevende wedstrijd thuis met 5-1 onderuit tegen Houston Astros.

Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van de club dat de Astros de World Series winnen. De Dodgers waren 29 jaar geleden voor het laatst de beste ploeg.

Dodgers' startend werper Yu Darvish was duidelijk niet op zijn taak berekend. Al na acht gegooide ballen stond z'n ploeg met 2-0 achter. In de tweede inning ging het helemaal mis. Nadat hij al een run had geïncasseerd sloeg 'MVP' George Springer met een man op de honken een homerun (5-0) en kon Darvisch inrukken.

  • EPA
    Astros-pitcher Charlie Morton is door het dolle heen als de winst binnen is
  • AFP
    Alex Bregman tilt Jose Altuve op van vreugde
  • AFP
    Kenley Jansen, de Nederlandse werper van de Dodgers

Jansen is een closer (een pitcher die een wedstrijd moet uitgooien) en stond slechts een inning in het veld. In de zevende inning kwam hij van de bank af en hij stond slechts een vrije loop en een gestolen honk toe aan Jose Altuve. In de achtste inning moest hij weer naar de kant.

Aan de andere kant groeide pitcher Charlie Morton uit tot de grote man bij Houston. In de zevende en achtste inning stond hij geen honkloper toe en in de negende inning gooide hij de wedstrijd uit.

Opvolging Bogaerts blijft uit

Geen World Series-winst dus voor Jansen. Xander Bogaerts blijft daardoor de enige Nederlander die de Amerikaanse honkbalcompetitie ooit won. Hij deed dat in 2013 met Boston Red Sox.

  • AFP
    Teleurstelling bij Kenley Jansen in de dug-out

Houston werd in augustus getroffen door orkaan Harvey en de winst in de World Series werd opgedragen aan de slachtoffers. "Deze is voor hen", zei honkman Jose Altuve. "Zij zijn de voornaamste reden dat wij iedere dag de strijd aangaan. Dit is het mooiste honkbalmoment uit mijn leven."

Huwelijksaanzoek in dolle vreugde

Voor Carlos Correa, shortstop van de Astros, was het helemaal de avond van zijn leven. Hij vroeg na het winnen van de World Series live op televisie zijn vriendin ten huwelijk. En ze zei ja.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl