Spelers van Feyenoord druipen af in Oekraïne

Feyenoord verliest weer en is uitgeschakeld in Champions League

Feyenoord heeft ook zijn vierde duel in de Champions League verloren. Na de 3-1 nederlaag bij Sjachtar Donetsk is een vervolg in de Champions League uitgesloten. Het verschil met de derde plaats van Napoli, die recht geeft op een vervolg in de Europa League, is drie punten.

Nicolai Jørgensen gaf Feyenoord in Charkov nog een sprankje hoop door uit een puntgave voorzet van Steven Berghuis al vroeg raak te koppen. Vijf minuten later was die hoop al bijna vervlogen.

Facundo Ferreyra maakte van dichtbij 1-1 en na slecht uitverdedigen van Sofyan Amrabat en matig keepen van Brad Jones werd het 2-1 door Marlos.

Sjachtar domineert

Het beweeglijke Sjachtar domineerde ook in het vervolg, maar Jones en het nodige geluk voorkwamen erger voor rust.

Feyenoord was verdedigend kwetsbaar en kon aanvallend geen vuist maken. Het spel was slordig en inspiratieloos. Met name op de vleugels ging het vaak mis.

De Rotterdammers begonnen nog wel goed aan de tweede helft. Er zat meer gif in het spel en Sjachtar werd even onder druk gezet. Jørgensen en Tonny Vilhena zorgden met schoten voor gevaar.

Marlos met de 3-1 voor Sjachtar
  • AFP
    Jean-Paul Boëtius treurt, Sjachtar viert feest

Wippertje Marlos

Sjachtar bleef, met name via de counter, gevaarlijker en halverwege de tweede helft werd het via een wippertje van Marlos 3-1. De wedstrijd was gespeeld, al misten Berghuis en Jean-Paul Boëtius nog kansen.

Met nul punten en een doelsaldo van -9 is Feyenoord nu de slechtste Nederlandse club ooit in de CL na vier wedstrijden.

Op 21 november speelt Feyenoord bij Manchester City. Op 6 december komt Napoli naar De Kuip. Karim El Ahmadi is geschorst voor het duel in Engeland.