'Buitenaardse' Van der Poel wint Koppenbergcross

Aangepast
Mathieu van der Poel AFP

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft in Oudenaarde voor het eerst in zijn loopbaan de Koppenbergcross gewonnen. Het is de tweede veldrit om de DVV Trofee. Pas in de laatste ronde wist hij op imponerende wijze Toon Aerts (tweede) en Lars van het Haar (derde) van zich af te schudden.

Lange tijd leek het helemaal niet zo dat Van der Poel (Beobank-Corendon) de wedstrijd zou winnen. Van der Haar, die met Aerts en Wout van Aert het tempo bepaalde, sprong vijf ronden voor het einde weg.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van der Poel maakt indruk in Koppenbergcross

Indrukwekkende sprint

Maar Van der Poel wilde niet van opgeven weten. Met een indrukwekkende sprint kwam hij weer in het wiel van Van der Haar, die ook toen nog dacht de winst veilig te kunnen stellen.

"Ik dacht in de laatste ronde dat ik ging winnen. Maar wat Mathieu toen deed was buitenaards. Dat had ik echt niet verwacht. Mentaal gaf hij wel een tik toen. Echt ongelooflijk", aldus Van der Haar.

Uitgeput

In die laatste ronde snelde Van der Poel weg en kwam hij solo over de finish. Hij viel vervolgens uitgeput op de grond. "In de laatste ronde voelde ik wel dat ik de beste krachten had. Net voor de kasseien keek ik nog achterom en voelde ik dat het kon", aldus Van der Poel, die zijn twaalfde zege van het seizoen boekte.

Sportwereld.be
@sportwereld_be
Afgematte Van der Poel na moordende cross: “Tot de streep en geen meter verder” https://t.co/xwsK02jazW
12 maanden geleden

Na afloop bleek ook nog dat de organisatie een fout had gemaakt. De renners hadden allemaal een ronde te veel gereden. Van der Poel: "Ik heb daar niets van meegekregen. Het ging snel voorbij. Het was enorm afzien, dat weet ik wel."

De koers in Oudenaarde was de generale repetitie voor de EK veldrijden van zondag in het Tsjechische Tabór.

STER Reclame