Een Nippybus op de weg in Yeovil, een plaats in het zuiden van Somerset
NOS NieuwsAangepast

Britse busondernemer is werk beu en ontslaat voltallig personeel

Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik er genoeg van heb en geen moment langer met jullie wil werken.

Directeur Sydney Hardy van Nippybus over zijn vertrek

Met deze tekst heeft de directeur van een busbedrijf in het Britse Somerset zijn voltallige personeel ontslagen. De baas van de vervoerder Nippybus verbaasde de tientallen werknemers met een openhartige interne memo.

Nippybus vervoerde honderden ouderen, schoolkinderen en andere passagiers in Zuidwest-Engeland. Zondag staakte de firma met onmiddellijke ingang zijn activiteiten. Alle bussen werden van de weg gehaald. Honderden schoolkinderen werden direct getroffen.

De weggestuurde buschauffeurs en andere medewerkers zijn woedend over het besluit van de directeur. "Niemand van ons zag dit aankomen", zegt de 61-jarige Steve Atkins van Nippybus tegen The Guardian. "Het is een enorme schok om in een e-mail te lezen dat je morgen geen baan meer hebt."

Ik stop zodat ik mijn droom kan verwezenlijken om niet meer hier te hoeven werken.

Sydney Hardy in de interne memo

In de memo schrijft directeur Sydney Hardy (57) dat hij het na dertien jaar voor gezien houdt. "In elke relatie komt een moment dat je fuck it moet zeggen, iedereen vaarwel moet wensen en verder moet gaan. Dit is mijn moment! Ik stop zodat ik mijn droom kan verwezenlijken om niet meer hier te hoeven werken."

Doordat Hardy zijn vertrek niet had aangekondigd, moesten de lokale autoriteiten ingrijpen. Zij slaagden erin vervangend vervoer te vinden op de uitgevallen busroutes. Inwoners van Somerset werden ingelicht over eventuele vertragingen.

Het ontslagen personeel blijft achter met financiële zorgen, zegt Atkins. "Mijn voornaamste zorg is nu de huur van deze maand. Ik heb geen idee wat er door het hoofd van de directeur ging toen hij deze memo verstuurde."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl