NOS SportAangepast

Uitgekookte Haase zet topvijfspeler Zverev aan de kant

Robin Haase heeft in de tweede ronde van het masterstoernooi van Parijs voor een stunt gezorgd. De Hagenaar versloeg Alexander Zverev, de nummer vier van de wereld, met 3-6, 6-2, 6-2.

Haase stunt in Parijs met zege op Alexander Zverev

Pas na de onnodig verloren eerste set, waarin Haase zes breakpoints had laten liggen en de Duitser zijn enige wel had verzilverd, kreeg Haase door dat Zverev conditioneel ondermaats was. Hij stond na rally's telkens naar adem te happen. Haase liet hem veel lopen, vooral met dropshots.

Zverevs foutenlast nam snel toe en zijn frustraties ook. Bij een voorsprong van 3-2 in de derde set sloeg de Nederlander op de opslagbeurt van Zverev toe, waarmee het verzet was gebroken.

Eerste overwinning op speler uit topvijf

Voor Haase was het zijn eerste zege op de twintigjarige Zverev. Begin dit jaar stonden beide tennissers tegenover elkaar op de Australian Open. Zverev zegevierde toen in vijf sets. In 2014 was de Duitser in Hamburg in twee sets te sterk voor Haase, die de 43ste plek op de wereldranglijst inneemt.

"Nadat ik de frustraties uit de eerste set van me af had gespeeld, ben ik gaan genieten van deze partij'', verklaarde Haase na het duel.

De Hagenaar neemt het in Parijs in de derde ronde op tegen de Argentijn Juan Martin del Potro, die de Portugees João Sousa met tweemaal 6-2 versloeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl