Club Atlético Lanús heeft de buit binnen: de finale is bereikt
NOS VoetbalAangepast

Lanús na knappe ommekeer naar finale Copa Libertadores

Club Atlético Lanús is op spectaculaire wijze doorgedrongen tot de eindstrijd van de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League.

Lanús had tegen River Plate het eerste duel in de halve finales met 1-0 verloren en keek tijdens de return in eigen huis door doelpunten van Ignacio Scocco en Gonzalo Montiel na 23 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. De eerste eindstrijd in de Copa leek ver weg voor de Argentijnse club.

Met een goal vlak voor en kort na de pauze bracht José Sand echter de hoop op een goede afloop weer terug. De nauwelijks meer verwachte ommekeer kreeg vervolgens gestalte door treffers van Lautaro Acosta in de 61ste en Alejandro Silva (strafschop) in de 68ste minuut.

Alejandro Silva zet Lanús vanaf de stip op 4-2

De druiven waren zuur voor grootmacht River Plate, dat de Copa driemaal won en maar liefst 36 keer de Argentijnse titel veroverde. Eerder in het toernooi had de ploeg nog opzien gebaard door een 3-0 nederlaag bij het Boliviaanse Jorge Wilstermann op eigen veld met een indrukwekkende 8-0 zege weg te poetsen.

Lanús daarentegen kan uitkijken naar de belangrijkste wedstrijd uit zijn 102-jarig bestaan. De Argentijnen, tweevoudig nationaal kampioen, hebben wel al twee keer de Copa Sudamerica gewonnen (vergelijkbaar met de UEFA Cup).

In de eindstrijd wacht waarschijnlijk het Braziliaanse Grêmio, dat in de andere halve finale het uitduel met Barcelona uit Ecuador al met 3-0 wist te winnen. De return is vandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl