De jaarlijkse wintersportfotosessie van de koninklijke familie in Lech was dit jaar completer dan verwacht. In de uitnodiging van de Rijksvoorlichtingsdienst stond dat naast Beatrix ook haar zonen Willem-Alexander en Constantijn met hun gezinnen aanwezig zouden zijn, maar ter plekke bleek dat ook prins Friso, zijn vrouw Mabel en hun kinderen zich bij het gezelschap hadden gevoegd.

De koninklijke familie heeft op vaste punten in het jaar dit soort sessies voor de nationale pers, die hen daarna tijdens hun vakantie met rust laten. Op deze sessie waren zo'n vijftig Nederlandse journalisten afgekomen, alsmede een cameraploeg van de Oostenrijkse ORF.

Skiën

De royals trokken ongeveer een half uurtje uit voor de sessie. Eerst werd geposeerd met de hele groep, daarna konden alle gezinnen apart worden gefotografeerd. Ook ging koningin Beatrix met al haar acht kleinkinderen op de foto.

Het fotomoment werd afgesloten met wat korte afdalingen op de ski. Daarna werd de pers weer in een bus afgevoerd en kon de familie aan hun vakantie beginnen.

STER reclame