Joc Pederson brengt met een homerun de eindstand op 3-1
NOS SportAangepast

Jansen helpt LA Dodgers aan beslissingsduel in World Series

De enerverend verlopende 113ste editie van World Series krijgt een beslissende zevende wedstrijd. Los Angeles Dodgers wist vannacht de zesde wedstrijd tegen Houston Astros met 3-1 te winnen en daarmee de totaalstand gelijk te trekken: 3-3. Kenley Jansen maakte in de twee laatste innings zijn reputatie als topcloser weer eens volledig waar.

De score werd in de derde inning geopend door Houston Astros. George Springer sloeg de bezoekers met een homerun naar een 1-0 voorsprong. De ploeg kreeg daarna af en toe de kans om uit te lopen, maar Los Angeles wist verdere schade te voorkomen. De honkballers van de Dodgers kregen op hun beurt de smaak te pakken in de zesde inning. Dankzij twee runs werd de achterstand omgezet in een voorsprong: 2-1.

Kort daarna vergrootte Joc Pederson met een homerun de marge tot twee punten. In de laatste twee innings slaagden de slagmannen van de Astros er niet meer in om op de honken te komen.

Ze wisten zich geen raad met de indrukwekkende worpen van Oranje-international Kenley Jansen, de Dodgers-ster die eerder in deze World Series nog twee duels door zijn vingers had zien glippen. Deze keer was hij als vanouds ongenaakbaar: slechts negentien ballen had de Curaçaoënaar nodig om de zes tegenstanders uit te schakelen, van wie drie met drie slag.

Dodgers-closer Kenley Jansen met een van zijn machtige worpen

De laatste en beslissende wedstrijd in de best-of-seven-reeks wordt komende nacht in Los Angeles gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl