In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Schutter Groningen nog altijd voortvluchtig

De man die vermoedelijk een 21-jarige student uit Groningen neerschoot, is nog altijd voortvluchtig. De politie deed vanavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht opnieuw een beroep op getuigen om zich te melden.

Vorige week gaf de politie een foto vrij van de man. "Vanaf dat moment hebben we bijna elke dag wel acties gehad naar aanleiding van tips over zijn verblijfplaats", zei een woordvoerder van de politie vanavond in het televisieprogramma.

Invallen

Meer dan veertig tips kwamen binnen. Getuigen belden dat ze de man zagen bij een bushalte, in een studentenwoning en in een huis. Bij die laatste twee locaties werden invallen gedaan door een arrestatieteam, maar zonder resultaat.

Omdat de man van Turkse komaf is, houdt de politie er rekening mee dat hij mogelijk bij zijn familie daar onderduikt. Ook buitenlandse opsporingsinstanties zijn daarom ingeschakeld en hij staat op een internationale opsporingslijst, meldt RTV Noord. Maar volgens de politie kan het ook goed zijn dat hij zich ergens in Nederland heeft verstopt.

Willekeurig slachtoffer

De 20-jarige Azim A. wordt gezocht vanwege een schietpartij op de Korreweg in Groningen, op 15 oktober. Een 21-jarige student werd daarbij geraakt en is blijvend verlamd. Hij blijkt een willekeurig slachtoffer.

Volgens het slachtoffer kwam hij drie mannen tegen op straat. Een van de drie schoot hem neer. Gedacht wordt dat de gezochte Azim A. geschoten heeft. Kort na de schietpartij hield de politie al twee mannen uit Groningen aan. Zij zitten nog vast.

Advertentie via Ster.nl