Teleurstelling bij Lionel Messi

Eerste averij voor laks Barcelona, ook Juventus speelt gelijk

FC Barcelona heeft in de Champions League voor het eerst averij opgelopen. Zonder zich bovenmatig in te spannen speelde het 0-0 bij Olympiakos, dat het eerste punt mocht bijschrijven.

Barcelona slaagde er door het gelijkspel nog niet in zich te plaatsen voor de tweede ronde. Een zege bij Olympiakos volstond.

18 keer

De Spanjaarden wonnen thuis simpel met 3-1 van de Grieken, maar dit keer liep het lang niet zo lekker. De Catalanen schoten 18 keer op doel, maar echt gevaarlijk werd het nauwelijks.

Bovendien stond keeper Silvio Proto zijn mannetje. Bij een lobje van Suárez was de Belg kansloos, maar de bal landde boven op de lat. Heel lang maalde Barcelona er niet om.

In de rust bleef middenvelder Sergi Roberto in de kleedkamer achter, vermoedelijk met een hamstringblessure.

Bas Dost

Het Sporting Portugal van Bas Dost leek tegen Juventus lang op weg naar een zege, maar de verliezend finalist kwam in de 79ste minuut langszij. Daardoor behoudt Juventus een voorsprong van drie punten op Sporting.

Bruno Cesar schoot in de twintigste minuut beheerst binnen nadat een schot met moeite was gekeerd door Gianluigi Buffon; Gonzalo Higuain maakte gelijk met een stiftje.

Bij Sporting werd Bas Dost, die geel kreeg, tien minuten voor tijd gewisseld voor Seydou Doumbia.