Voor de Utrechtse rechtbank is 240 uur werkstraf en twee dagen celstraf geëist tegen de 21-jarige profvoetballer Issa K. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij seks gehad met een meisje van 15.

Dat gebeurde in 2015. K. was op dat moment zelf 19 jaar en stond nog op de loonlijst bij FC Utrecht. Inmiddels speelt de aanvaller bij SC Cambuur.

Naast K. staan nog vijf andere mannen terecht. Zij zouden eveneens seks hebben gehad met het meisje, ook toen ze nog jonger was.

Vrijwillig maar strafbaar

"Het lijkt erop dat de seks van beide kanten op vrijwillige basis gebeurde. Maar dan is seks met een minderjarige alsnog strafbaar", zei het OM vandaag.

De zaak kwam aan het licht toen de politie het meisje betrapte in een auto terwijl ze seksuele handelingen verrichtte bij Issa K. Haar moeder deed aangifte. In haar telefoon werden seksgesprekken ontdekt, waarna de andere verdachten in beeld kwamen.

Willoos werktuig

K. heeft volgens het OM twee keer seks met haar gehad. De voetballer zei tegen de rechter dat hij dacht dat ze zeker ouder dan 16 was, meldt RTV Utrecht. Volgens K. had hij problemen met zijn toenmalige vriendin en zocht hij afleiding. "Ik was jong, ik heb fouten gemaakt."

Het OM vindt dat Issa K. het meisje als "willoos werktuig" heeft gebruikt. Naast 240 uur werkstraf is ook twee dagen cel en een voorwaardelijk celstraf van vier maanden tegen hem geëist. Als de rechter daar in meegaat, hoeft K. niet de gevangenis in. Hij heeft de twee dagen al uitgezeten in voorarrest.

Overige verdachten

De zes verdachten komen uit Hoogland, Amersfoort, Zeist en Almere. Naast K. hoorden ook drie anderen vandaag werkstraffen tegen zich eisen. Morgen staan de laatste twee voor de rechter.

Het meisje is uit huis geplaatst en woont in Leeuwarden bij een instelling waar meer slachtoffers van dit soort ontuchtzaken opgevangen worden.

STER reclame