De winst is binnen voor de Astros
NOS SportAangepast

Astros winnen krankzinnig vijfde duel, Jansen weer de zondebok

De honkballers van Houston Astros hebben nog een overwinning nodig om de World Series te winnen. Ze namen een 3-2 voorsprong tegen Los Angeles Dodgers door in een uiterst spectaculaire vijfde wedstrijd vol homeruns met 13-12 aan het langst eind te trekken.

Er wordt al gesproken van het meest meeslepende World Series-gevecht ooit. Het duel overtreft zelfs de 15-14 overwinning van Toronto Blue Jays op Philadelphia Phillies in 1993, al blijft dat de productiefste wedstrijd in de geschiedenis van de World Series.

Nederlander Jansen druipt af

Derek Fisher werd diep in de tiende inning de gevierde man bij de Astros. Op een rake slag van Alex Bregman - op een worp van de Nederlandse closer van de Dodgers, Kenley Jansen - nam hij niet een, maar twee honken en rende hij het winnende punt over de thuisplaat.

Het was op dat moment ver na middernacht in Houston en Minute Maid Park maakte zich al op voor nog een extra inning, omdat Jansen de Dodgers op twee man uit had gezet. Normaal gesproken klaart de Oranje-international de klus, maar dit was al de tweede keer deze series dat hij de winst niet binnen kon slepen.

"Ik miste mijn doel, mijn target", zei Jansen na afloop. "Maar dit is nog niet voorbij. We krijgen ze nu thuis. We moeten ons hoofd niet laten hangen en jammeren over wat er is gebeurd, we moeten verder."

Het regent homeruns

Los Angeles nam vroeg in het duel een 4-0 voorsprong, maar Houston trok de stand gelijk, mede door een homerun van Yuli Gurriel. De Dodgers antwoordden met een homerun van Cody Bellinger, waardoor het 7-4 werd. Daar gingen de Astros weer overheen met homeruns van Jose Altuve, Carlos Correa, George Springer en Brian McCann; ze namen een 12-9 voorsprong in de achtste inning.

De druk was groot voor Dodgers-closer Kenley Jansen

Een homerun van Yasiel Puig leidde een nieuw offensief in van Los Angeles, dat vervolgens ook weer op gelijke hoogte wist te komen. Het bleek tevergeefs, want na vijf uur en zeventien minuten sloeg Fisher het winnende punt binnen voor de Astros.

De zesde wedstrijd is dinsdag in Los Angeles.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl