Raemon Sluiter en Kiki Bertens
NOS SportAangepast

Sluiter twijfelt over toekomst met Bertens

Raemon Sluiter weet niet of hij volgend jaar nog wel de coach is van Kiki Bertens. De Wateringse sloot het jaar af met een knappe tweede plaats in het dubbeltoernooi van de WTA Finals, maar in het enkelspel waren er veel teleurstellingen.

"In de dubbel bleef ze de dingen doen die ze moest doen, in het enkelspel helaas niet. Dat komt door paniek. Het was mentaal niet goed genoeg. Ze haalde te vaak haar niveau niet en dan moet je bij elkaar te rade gaan", zei hij vandaag op de radio in Langs de Lijn.

Hij gaat verder: "We gaan morgen het gesprek aan met z'n tweetjes - zoals na ieder seizoen - maar nog geen knopen doorhakken. Eerst nadenken op vakantie. Als de plusjes de minnen overstijgen, ga je door. Als een van de twee meer minnen ziet, neem je een andere beslissing."

Het proces

Bertens excelleerde tijdens het gravelseizoen met onder meer twee titels, maar daaromheen zakte ze ver weg en barstte ze zelfs een paar keer in huilen uit op de baan. "Drie keer eerste ronde bij de grandslamtoernooien. Daar waar je het graag wilt laten zien, is het niet gebeurd", zegt Sluiter.

Vorig jaar haalde Bertens nog de halve finales van Roland Garros. Sluiter: "Vorig jaar was uitermate succesvol. Nu gaat ze van plaats 20 op de wereldranglijst naar 32. In principe heeft ze het goed gedaan. Maar in het proces zijn veel dingen niet gegaan zoals we voor ogen hadden. Dus moeten we elkaar kritisch onder de loep nemen."

Bertens verliest dubbelspelfinale WTA Finals

In het dubbelspel pakte Bertens dit jaar vier titels, maar gaan al die wedstrijden niet ten koste van haar enkelspel? "In mijn ogen is het ideaal naast de trainingen. Je voelt toch die wedstrijdspanning en traint veel slagen die je in het enkelspel ook nodig hebt", aldus Sluiter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl