1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS SchaatsenAangepast

Verweij: olympische massastart met Kramer samen zou mooi zijn

Bij de aftrap van het olympisch schaatsseizoen heeft Koen Verweij aangetoond dat hij weer een serieuze medaillekandidaat is. Dit weekend reed hij een ijzersterk KPN NK afstanden in Heerenveen.

Hij werd Nederlands kampioen op de 1.500 meter, pakte brons op de 1.000 meter en won ook nog eens de afsluitende massastart. Bij de vrouwen zegevierde Irene Schouten op de massastart.

Verweij: massastart op Spelen zou mooi zijn

Verweij was de afgelopen drie seizoenen zo goed als afwezig in de nationale schaatstop. De 27-jarige schaatser had na de Olympische Spelen van Sotsji moeite om zich volledig op het schaatsen te concentreren en nam genoegen met een bijrol.

Nu is hij vastberaden om Pyeongchang te halen en daarom sloot hij zich deze zomer aan bij de nationale ploeg van Rusland. "Dit is een mooie afsluiting van een goed weekend", vertelde Verweij na de massastart. "Ik heb een mooi weekend gehad."

Duo met Kramer

De massastart staat in Zuid-Korea voor het eerst op het olympische programma. Verweij zou het mooi vinden om die wedstrijd te rijden. "Ik hoor thuis op de Spelen, want ik kan daar meedoen om het goud. Misschien met Sven Kramer samen, dat is een ideaal duo."

Verweij moet het in die massastart dan vooral hebben van zijn eindsprint. "Dat ging hier erg lekker. Het laatste rondje deed ik met één hand op de rug: ik denk niet dat er nu iemand in Nederland is die zo hard kan rijden als ik."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl