Guus Til juicht na zijn gelijkmaker tegen Heerenveen

AZ vierde na late zege bij sc Heerenveen

sc Heerenveen heeft thuis tegen AZ de vierde nederlaag op rij geleden: 1-2. De Alkmaarse overwinning was verdiend.

In de gelijkopgaande eerste helft kreeg AZ de eerste grote kans: Alireza Jahanbakhsh stuitte alleen voor het doel op keeper Martin Hansen. Heerenveen scoorde wel. Na een mooi een-tweetje (met een hakje van Martin Ødegaard) schoot Michel Vlap raak.

Jahanbakhsh en Helmer waren kort voor rust dicht bij de gelijkmaker en er kwamen meer kansen voor AZ. Guus Til, Wout Weghorst en Jahanbakhsh verzuimden echter voor de inmiddels verdiende 1-1 te zorgen.

Na goed voorbereidend werk van Jahanbakhsh tikte Til die tenslotte toch binnen. AZ wilde meer, was ietsje sterker en Til maakte op aangeven van Jahanbakhsh in blessuretijd de 1-2.

Alireza Jahanbakhsh in duel met Kik Pierie
    Michel Vlap zette Heerenveen nog op voorsprong
    Heerenveen-doelman Martin Hansen moest zich laten vervangen

Matchwinner Til had na afloop een glimlach van oor tot oor op zijn gezicht. "We begonnen slecht aan de wedstrijd, maar ik denk dat we de gehele tweede helft de betere ploeg waren."

Til was wel eerlijk over zijn eigen optreden. "Ik speel voor het eerst als echte nummer 10. Dat was even wennen en ik denk ook dat ik niet mijn beste wedstrijd heb gespeeld. Maar wel twee keer gescoord."