Mathieu van der Poel
NOS WielrennenAangepast

Van der Poel en Kaptheijns zijn de baas in Ruddervoorde

Mathieu van der Poel heeft de vierde Superprestige-veldrit van het seizoen op zijn naam geschreven. De Brabander soleerde in Ruddervoorde naar de zege en nam in de stand de leiding over van Wout Van Aert, die op tien seconden tweede werd.

Van der Poel reed in de tweede ronde weg bij de Belg, maar het verschil met de wereldkampioen werd nooit groter dan vijftien seconden. Desondanks kwam zijn elfde seizoenszege nimmer in gevaar.

Lars van der Haar besliste de strijd om de derde plaats in zijn voordeel door in de laatste ronde afstand te nemen van Toon Aerts. De Amersfoorter is nu ook derde in de stand.

Zwaaiende toeschouwer 'slaat' VDP

Halverwege de koers kreeg Mathieu van der Poel een klap van een toeschouwer. De fan was druk aan het zwaaien naar de televisiecamera's en raakte pardoes Van der Poel in het gezicht. De Nederlands kampioen kon gelukkig zijn weg vervolgen.

Maud Kaptheijns wint voor de vierde keer op rij

Maud Kaptheijns blijft ongeslagen in de Superprestige. In Ruddervoorde boekte ze haar vierde zege op rij door in de sprint Lucinda Brand en de Belgische wereldkampioene Sanne Cant te verslaan.

Kaptheijns, zaterdag al de beste in de GP van Brabant, reed al in de beginfase weg van de grote groep en kreeg gezelschap van Brand, Cant, Annemarie Worst en de Belgische Ellen Van Loy.

Cant, beducht voor de sprintkracht van Kaptheijns, probeerde weg te komen in de laatste zandstrook, maar zonder succes. Kaptheijns begon de sprint van kop af en werd niet meer bedreigd.

Brand ging ook nog over de Belgische heen die wel nog Worst en Van Loy voorbleef.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl