Caroline Wozniacki
NOS SportAangepast

Wozniacki wint met WTA Finals grootste prijs uit haar loopbaan

Caroline Wozniacki heeft voor het eerst in haar carrière de WTA Finals gewonnen. De verliezend finaliste van 2010 won in Singapore in de eindstrijd met 6-4, 6-4 van Venus Williams.

Voor Wozniacki is de titel de bekroning van een ijzersterk jaar. De Deense begon het jaar als nummer negentien van de wereld, maar staat maandag mede dankzij zestig overwinningen (de meeste van alle speelsters op de WTA-tour) derde op de wereldranglijst.

De voormalig nummer één van de wereld speelde haar achtste finale van 2017 en haar vijftigste in totaal. Met de tweede titel van het seizoen bracht ze haar totaal op 27 WTA-titels.

Williams snel in problemen

Williams had in zeven eerdere duels met Wozniacki maar één keer een set verloren. De toernooiwinnares van 2008 begon dus vol vertrouwen aan de jacht op haar vijftigste WTA-titel, maar al snel kwam ze in de problemen.

Venus Williams

Wozniacki verdedigde dat het een lieve lust was, slaagde er geregeld in het initiatief in de rally's over te nemen en scoorde dan met een fraaie winner. In de eerste set verspeelde de Deense twee keer een break voorsprong, maar een break op 5-4 leverde haar de set op.

In het tweede bedrijf slopen er steeds meer fouten in het spel van Williams. Wozniacki bleef alles terughalen, was amper op fouten te betrappen en liep simpel uit naar 5-0. Ze kreeg het nog even benauwd toen de Amerikaanse terugkwam tot 5-4, maar hield knap stand.

De 27-jarige Deense, die nog nooit een grandslamtoernooi won, boekte zo de mooiste zege uit haar loopbaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl