NOS NieuwsAangepast

Zes doden door storm in Duitsland, Tsjechië en Polen

Behalve in Nederland en Duitsland heeft de herfststorm die over Europa trekt ook in Polen en Tsjechië flinke schade aangericht. Zeker zes mensen zijn om het leven gekomen.

In zowel Polen als Tsjechië kwamen twee mensen om het leven toen ze onder een omvallende boom terechtkwamen. In Duitsland verdronk een kampeerder toen hij in zijn tent werd overvallen door een overstroming en een vrouw verdronk toen haar boot was omgeslagen in de storm.

Op verschillende plekken zijn windstoten van 180 kilometer per uur gemeten. Door de harde wind moest een toestel van Lufthansa, dat onderweg was naar Frankfurt, een noodlanding maken bij Stuttgart.

Honderdduizenden huishoudens in Oostenrijk, Tsjechië en het westen van Polen zitten zonder stroom doordat elektriciteitspalen zijn omgewaaid. In Duitsland zijn straten en parkeergarages ondergelopen.

Dierentuin

Voor sommige rivieren in het noorden van Tsjechië geldt overstromingsgevaar. Door de storm kunnen veel treinen in het land niet rijden en ook wegen zijn versperd door omgevallen bomen en afgewaaide takken.

In Praag is de dierentuin gesloten vanwege stormschade. De dieren zijn niet in gevaar geweest, schrijft de dierentuin op Facebook. Maar er zijn wel veel bomen omgewaaid en een hooischuur is beschadigd.

Omgewaaide bomen in de Praagse dierentuin

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl