Een controlepost in de provincie Kunduz
NOS NieuwsAangepast

Taliban doden negentien politieagenten bij reeks aanslagen

Bij aanvallen van de Taliban op politieposten in Afghanistan zijn zeker negentien agenten gedood. Ook een onbekend aantal Talibanstrijders kwam om.

De aanvallen werden uitgevoerd op posten in de noordelijke provincie Kunduz en in het zuiden van Afghanistan. In Kunduz werden dertien agenten gedood, één agent wist te ontsnappen.

Taliban

Gisteren kwamen nog negen politieagenten om bij aanslagen op controleposten in de oostelijke provincie Ghazni. Zes Talibanstrijders werden gedood.

De gevechtsmissie van de NAVO in Afghanistan werd eind 2014 afgerond. Vanaf 2015 werd een kleinere missie op touw gezet met als doel het opleiden van het Afghaanse leger en politie. Ook het Nederlandse leger is nog altijd in Afghanistan aanwezig. Sinds het einde van de gevechtsmissie is het aantal aanslagen door de Taliban echter sterk toegenomen.

Hoofdstad Kabul is de laatste maanden vaak het doelwit, maar ook politieposten in andere delen van het land worden geregeld door de terreurgroep aangevallen. Alleen al in oktober kwamen meer dan tweehonderd mensen om.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl