Heracles-aanvaller Brandley Kuwas is blij met zijn 1-0
NOS VoetbalAangepast

Heracles beëindigt knappe reeks VVV

Heracles Almelo heeft een einde gemaakt aan de reeks ongeslagen uitduels van VVV-Venlo. In Almelo werden de Limburgers met 3-0 aan de kant geschoven in een wedstrijd die onder leiding stond van de in de eredivisie debuterende scheidsrechter Martin Pérez.

Heracles had voor rust weinig te duchten van VVV, al duurde het wel lang voor het veldoverwicht verzilverd werd. Jamairo Monteiro schoot nog op de paal en Kristoffer Peterson zag zijn kopbal door Ralf Seuntjens uit het kruis gekopt worden.

Maar Brandley Kuwas trof wel doel. Na een rush over links verraste hij met een diagonaal schot in de korte hoek doelman Lars Unnerstall, die een voorzet verwachtte. De sluitpost zag er evenmin goed uit bij de 2-0 van Peterson, die zag hoe de bal tussen de benen van Unnerstall door in het doel verdween.

Weer op de paal

Met een schot op de paal van Lennart Thy was VVV kort na rust dicht bij de 2-1. Het was al de vijfde keer dit seizoen dat het houtwerk de Duitse spits, die nog altijd op zijn eerste competitietreffer wacht, in de weg stond. Peterson haalde daarna het laatste hoop bij de gasten weg door na een door Unnerstall gekeerd schot van Kuwas de bal alsnog binnen te tikken: 3-0.

VVV trachtte nog wel de eer te redden, maar anders dan zijn collega aan de overkant bewees Heracles-doelman Bram Castro wél in de juiste vorm te steken. Zo redde hij bekwaam bij een kopbal van Nils Roeseler, die richting bovenhoek zeilde, en bij het schot van Seuntjens stond hij op de goede plaats.

Daardoor kon Heracles eindelijk ook een duel zonder tegengoal afsluiten, als laatste ploeg in de eredivisie. Heracles heeft nu twaalf punten, waarvan er elf voor eigen publiek werden vergaard. De Almeloërs laten VVV op doelsaldo achter zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl