NOS NieuwsAangepast

Tweede dag van protesten in Koeweit

Voor de tweede dag op rij wordt er betoogd in de Golfstaat Koeweit. De politie vuurde traangas af op enkele honderden demonstranten.

Het gaat voornamelijk om statenloze nomaden, die hun rechten opeisen. Het zijn de afstammelingen van bedoeïenen die onder de strikte burgerschapregels van het land nooit de Koeweitse nationaliteit kregen.

De betogers eisen meer rechten van de regering. Zo willen ze naast het burgerschap ook gratis onderwijs en gezondheidszorg, net als gewone Koeweiti's.

Rubberkogels

Gisteren gingen ook zeker duizend mensen de straat op. Het vreedzame protest liep uit de hand toen betogers weigerden te vertrekken. Volgens lokale media greep de politie in met waterkanonnen, traangas en rubberkogels. De betogers gooiden met stenen.

Er zijn zeker dertig gewonden gevallen, onder wie zeven agenten. Zo'n vijftig mensen werden gearresteerd.

Doden

In Jemen is het de tiende dag van protesten tegen het bewind van president Saleh. In gevechten met de oproerpolitie en de aanhang van de president is één betoger omgekomen.

Gisteren vielen er zeker vijf doden na confrontaties met het leger. Tienduizenden mensen gingen op de Dag van de woede de straat op. De demonstraties in Jemen duren al langer dan een week.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl