Fitnessbranche voert voor het eerst actie in Rotterdam
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Fitnessbranche op de bres voor eigen cao

Werknemers van een Rotterdams fitnesscentrum hebben vanmiddag actiegevoerd. Ze fietsten zich in het zweet en boden een petitie aan de directie van het bedrijf aan. Ze eisen betere arbeidsvoorwaarden en een eigen cao.

De petitie was volgens RTV Rijnmond ondertekend door 400 mensen. Vakbond FNV zegt dat het de eerste actie was die ooit is gevoerd in de fitnessbranche. In de sector werken ongeveer 10.000 mensen.

"Medewerkers in de fitnessbranche hebben weinig bestaanszekerheid en bouwen geen pensioen op", zegt de bond. "Fitnessmedewerkers krijgen minimumloon betaald voor werk dat vaak een goede opleiding vraagt. Vaste contracten zijn een zeldzaamheid."

Spinninglessen

Onder het motto 'Ziek zijn is geen keuze', voerden enkele tientallen medewerkers van fitnesscentrum Fitland vanmiddag actie op het Delftseplein in Rotterdam. Ze fietsten zelf om het hardst en gaven spinninglessen aan voorbijgangers.

De FNV liet in 2015 een onderzoek doen in de fitnessbranche. Daaruit bleek dat medewerkers klagen over lage verdiensten, flexibele contracten, gebrek aan pensioenopbouw, groot verloop en weinig doorgroeimogelijkheden. Volgens de vakbond biedt een eigen cao de mogelijkheid om die klachten op te lossen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl