NOS SportAangepast

Venus Williams en Wozniacki in finale WTA Finals

De eindstrijd van de WTA Finals in Singapore gaat zondag tussen Caroline Wozniacki en Venus Williams. De Deense klopte Karolina Plísková met 7-6 (9), 6-3 en de Amerikaanse was Caroline Garcia met 6-7 (3),6-2,6-3 de baas.

Venus Williams

Wozniacki en Plísková maakten er een boeiend gevecht van met mooie rally's, veel breaks en de nodige spanning. In de eerste set liet Plísková zes setpoints onbenut, waarna Wozniacki op haar zesde kans wel de set binnensleepte.

Plísková kwam in de tweede set van 1-3 terug tot 3-3, maar verloor daarna weer drie games op rij. Door het verlies van de Tsjechische sluit Simona Halep het jaar af als nummer één van de wereld.

​Caroline Wozniacki

Wozniacki, die in 2010 de eindstrijd verloor van Kim Clijsters, neemt het in de finale voor de achtste keer op tegen Williams. De toernooiwinnares van 2008 en verliezend finaliste van 2009 boog nog nooit voor de Deense.

Williams had in Singapore haar handen vol aan Garcia. De Française imponeerde met harde forehands en sterke returns. Op 5-4 miste ze nog een setpunt, maar in de tiebreak sloeg ze wel toe, mede omdat Williams daarin geen enkel punt op eigen service maakte.

De 37-jarige Amerikaanse toonde weer eens karakter en vocht zich terug in de partij. Ze won simpel de tweede set en plaatste op 4-3 de beslissende break.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl