Martina Hingis in Singapore
NOS SportAangepast

Einde carrière ​Hingis: uitgeschakeld bij WTA Finals

De tenniscarrière van Martina Hingis lijkt dan nu echt ten einde. Bij de WTA Finals in Singapore verloor ze met Chan Yung-jan in de halve finales van Timea Babos en Andrea Hlavackova (6-4 en 7-6).

Hingis had deze week aangekondigd dat de WTA Finals haar laatste toernooi zou zijn. Het is de derde keer dat de Zwitserse stopt. In 1997 werd Hingis, met 16 jaar en 3 maanden oud, de jongste Grand Slam kampioen ooit. Ze won in januari de Australian Open. Twee maanden later werd Hingis ook de jongste nummer één van de wereld. En dat record is nog altijd in handen van de 'Swiss Miss'. In 2002 gaf de Zwitserse er de brui aan vanwege blessures. Op dat moment had ze vijf grandslamtitels achter haar naam.

Positieve dopingtest

Vier jaar later kwam ze weer terug, maar in 2007 stopte ze alweer na een positieve dopingtest. Ze werd betrapt op het gebruik van cocaïne. Vervolgens bleef het zes jaar stil, maar in 2013 maakte Hingis opnieuw haar rentree, deze keer in het dubbel- en gemengddubbelspel. Ze won sindsdien 27 toernooien, waaronder tien grandslams. Hingis neemt afscheid als de nummer één van de wereld in het dubbelspel.

2001: Roger Federer en Martina Hingis

"Natuurlijk is het teleurstellend om een toernooi als dit zo af te sluiten", zei de Zwitserse na afloop. "Maar we kunnen er niet te lang over treuren. We hebben een fantastisch jaar gehad. We kunnen trots zijn."

Hingis zei het ritme van opstaan en trainen zeker niet te gaan missen, net als het beantwoorden van vragen. "Het is een fantastische carrière geweest. Ik ga het zeker missen, maar dit is niet echt een vaarwel. Ik hoop onderdeel van het tennis te blijven uitmaken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl