NOS NieuwsAangepast

Tranen en weemoed bij laatste vlucht Air Berlin

Air Berlin heeft zijn laatste vlucht uitgevoerd. Het toestel afkomstig uit München landde om 23.45 uur op Berlijn Tegel.

Vlucht AB6210 werd op het vliegveld van München uitgezwaaid door honderden medewerkers. Ook in Berlijn stonden honderden mensen het vliegtuig op te wachten. Sommigen waren geëmotioneerd:

'Air Berlin was een deel van mijn leven'

Air Berlin vroeg in augustus faillissement aan, maar dankzij financiële steun van de Duitse overheid kon Air Berlin voorlopig doorvliegen. De steun was ook bedoeld om verkoop van Air Berlin of delen daarvan makkelijker te maken. Deze maand werd bekend dat Lufthansa grote delen van Air Berlin overneemt.

Geld kwijt

Ongeveer 100.000 klanten van de Duitse vliegtuigmaatschappij zijn door het faillissement hun geld kwijt. Het gaat met name om mensen die voor 15 augustus, de dag van de faillissementsaanvraag, een ticket hadden gekocht voor een verre bestemming. Mensen die met een creditcard hebben betaald, kunnen via hun creditcardmaatschappij het geld terugclaimen.

Vorige week moest een vliegtuig van Air Berlin op IJsland aan de grond blijven vanwege een openstaande rekening bij het vliegveld.

Air Berlin werd in 1978 in de VS opgericht. Sindsdien heeft het bedrijf miljoenen mensen vervoerd. De grote concurrentie in de luchtvaartsector betekende nu het einde van de tweede maatschappij van Duitsland.

De laatste vlucht werd met een watersaluut binnengehaald

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl