Hicham Faik wordt na zijn treffer geknuffeld door ploeggenoot Mike Van Duinen

Excelsior in linkerrijtje na zege bij FC Twente

In een duel dat ondanks vier treffers nauwelijks kon boeien, heeft Excelsior met 3-1 gewonnen bij FC Twente. De Rotterdammers stijgen door de zege naar plaats acht in de eredivisie. De Kralingers hebben nu 13 van de 14 punten gepakt in uitwedstrijden.

Twente begon nog voorspoedig. Tom Boere tikte na knap aangeven van Fredrik Jensen al snel de 1-0 binnen. Daarna bouwden de Tukkers een overwicht op.

Op een tweede kans voor Boere na (hij stuitte op doelman Ögmundur Kristinsson), leverde dat weinig op en vlak voor rust viel plots de gelijkmaker. Hachim Faik schoot een vrije trap in de kruising.

Excelsior kwam na de rust vaker in het stuk voor, al bleef FC Twente sterker. De thuisploeg deed daar niets mee en kreeg het lid op de neus: uit een corner kopte Milan Massop raak. Net toen de Tukkers aan een slotoffensief wilden beginnen, volleyde de volledig vrij staande Khalid Karami de 1-3 binnen.

Tijdens het duel werd bekend dat Twente per direct afscheid neemt van Rene Hake. De trainer werd anderhalve week geleden al ontslagen, maar zou in eerste instantie aanblijven in een andere functie. Daar is nu geen sprake meer van. Hake en de club hebben een akkoord bereikt over een vertrekregeling.

Gertjan Verbeek wordt zeer waarschijnlijk zijn opvolger. Technisch directeur Jan van Halst vertrouwt erop dat de deal in een van de komende dagen zal worden beklonken.

Van Halst: we gaan vol voor Verbeek